Първо тематично пътуване с исторически трамвай по проекта на 23 юли 2016 г.

Първо тематично пътуване с исторически трамвай по проекта на 23 юли 2016 г.

Сдружение „Градски транспорт и инфраструктура“ и Сдружение 365 организират на 23 юли 2016 г. от 10.30 ч първо тематично пътуване с исторически трамвай по проект „Зелените трамваи търсят своя дом“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община  Програма Европа 2016. Пътуването е посветено на парковете на София и връзката им с трамвайния транспорт. За целта състав от историческа трамвайна мотриса МАН-Сименс от 1935 г. с ремарке Кардалев от 1928 г. ще направи обиколка на София, като свърже голяма част от градските паркове и градини.
Маршрутът на трамвая за първото тематично пътуване ще бъде: трамвайно депо Банишора – Връбница – Западен парк – пл. Журналист – Руски паметник – Княжево – бул. Константин Величков. Трамваят ще измине маршрута за около 2 часа и 30 мин., като екскурзовод на Сдружение 365 ще разказва за историята на парковете в София и връзката им с трамвайния транспорт. Желаещите да вземат участие в тематичното пътуване е желателно да бъдат пред входа на трамвайно депо Банишора (на кръстовището на ул. Скопие и ул. подполковник Калитин) в 10.15 ч. Местата са ограничени, поради което препоръчваме да заявите своето участие своевременно на email groups (@) 365association.org.

Във връзка с подготвяните по проекта тематични маршрути се интересуваме от Вашето мнение – какви трябва да бъдат маршрутите, колко често трябва да има организирани пътувания с исторически трамваи, каква трябва да бъде продължителността им. За целта сме подготвили анкета, достъпна тук. Чрез попълването на анкетата ще помогнете на проекта и на идеята за реализиране на организирани пътувания с исторически трамваи. При въпроси и коментари относно анкетата, моля да ни пишете на office (@) bgtransport.org. Предварително благодарим за попълването на анкетата.

92

About the Author

admin administrator

Comments Are Closed!!!